O víkendu nezemřel na českých silnicích ani jeden člověk

Praha - Během minulého víkendu se stalo 481 dopravních nehod, ale ani jedna z nich nebyla smrtelná. Zranilo se 80 lidí, z toho 15 těžce. 64 nehod zavinila vysoká rychlost a 84 nabouraných řidičů nedalo přednost v jízdě. Alkohol policie naměřila u 45 řidičů. Celková hmotná škoda přesáhla částku 24 milionů korun. Vyplývá to ze statistiky zveřejněné na webových stránkách ministerstva vnitra.

I když se o víkendu nehody na silnicích obešly bez mrtvých, dva lidé nepřežili střet s vlakem. Muž, který zemřel na Frýdeckomístecku, si podle všeho lehl na koleje schválně a spáchal sebevraždu. Žena z Havlíčkobrodska upadla pod rychlík nešťastnou náhodou.  
 
Alkohol v krvi a neohleduplnost způsobila jednu z nehod na silnici. Během neděle zadržela policie mladíka, který srazil cyklistu. Třiadvacetiletý řidič Škody Octavia naboural do muže na kole a z místa nehody se patrně snažil ujet. Jeden ze svědků nehody zablokoval řidiči svým vozem cestu a počkal na příjezd policie. Ta se krátce po incidentu dostavila a už v půl čtvrté odpoledne naměřila v dechu mladého řidiče 1,8 promile alkoholu. Cyklista byl převezen do nemocnice.

Vydáno pod