Škrlová má šanci, že již nebude na psychiatrii na pozorování

Brno - Barbora Škrlová má šanci, že již nebude umístěna v areálu vězeňské psychiatrie v Brně-Bohunicích na pozorování. Vyplývá to z rozhodnutí Krajského soudu v Brně. V pondělí zrušil rozhodnutí brněnského městského soudu, jímž bylo nařízeno pozorování duševního stavu Škrlové - vydávala se totiž za dívku Aničku a hocha Adama. Škrlová údajně odmítala s psychology spolupracovat. Vše vysvětlila tím, že šlo jen o nedorozumění, uvedla mluvčí brněnského krajského soudu Miroslava Sedláčková.

Brněnský městský soud se proto celým problémem bude muset zabývat znovu. Škrlová tvrdí, že se znalci z oboru psychiatrie a psychologie bude dobrovolně spolupracovat. Žena požádala o to, aby byla v této záležitosti vyslechnuta. Lze proto očekávat, že soud její další pozorování na psychiatrii nenařídí.

Znalecké posudky o duševním stavu Škrlové jsou klíčové. Především z nich vyplyne, zda je trestně odpovědná, a může být tedy stíhána. Pokud znalci zjistí, že není duševně zcela zdráva, mohla by být její vyjádření ke kuřimské kauze bezcenná.

Škrlová je v tomto případu záhadnou postavou. Neví se, proč se vydávala za dívku Aničku a po svém útěku do Norska za hocha Adama. Dlouho byla považována za možnou oběť - podle některých informací byla týrána skupinou pěti lidí, stejně jako hoši Ondra a Jakub. Minulé pondělí byla ale k všeobecnému překvapení sama obviněna z týrání. Údajně se jej dopustila na chlapci Ondřejovi.