Řidič Superbu nepřežil srážku s kamionem

Nový Jičín - Čelní střet s kamionem nepřežil dnes ráno nedaleko Nového Jičína třiačtyřicetiletý řidič Škody Superb. Utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Řidič nákladního vozu vyvázl bez zranění. Hlavní tah z Ostravy na Olomouc byl kvůli nehodě na několik hodin uzavřen, uvedl mluvčí novojičínské policie Zbyněk Tomšík.

Nehoda se stala kolem 7:30. Vietnamec, který řídil Škodu Superb, z neznámé příčiny vjel do protisměru a srazil se s kamionem, jenž řídil polský šofér. Náraz ve vysoké rychlosti osobní vůz zdemoloval natolik, že záchranáři museli zraněnému poskytovat první pomoc ještě ve vraku. Čekali na hasiče, kteří zraněného cizince pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vytáhli ven.

„Bohužel zranění byla natolik vážná, že muž zemřel,“ dodal policejní mluvčí s tím, že silnice byla přibližně do 13:00 neprůjezdná a policie řídila
odklon dopravy po okolních komunikacích.

S uvedenou tragickou nehodnou souvisela další, která si vyžádala jen lehká zranění. „Řidička předjížděla nákladní vůz a uslyšela velkou ránu. Lekla se, že se stalo něco s jejím vozem, že jí třeba upadlo kolo, a strhla volant na předjížděný náklaďák,“ popsal kolizi Tomšík. Později vyšlo najevo, že rána, která lehce poraněnou řidičku vyděsila, byl zvuk doprovázející právě čelní střet kamionu se Škodou Superb.

Novojičínští policisté dnes ráno a dopoledne zaznamenali celkem 14 dopravních nehod. Většina z nich souvisela s tím, že na silnicích byla námraza a řidiči jeli příliš rychle. V Novém Jičíně dokonce osobní auto srazilo na vozovce dvě chodkyně. „Utrpěly lehčí zranění. Řidička je naložila do vozu a odvezla do nemocnice,“ zakončil Tomšík.

Vydáno pod