Třicet aut havarovalo na silnici mezi Olomoucí a Prostějovem

Olomouc - Třicet aut postupně havarovalo na silnici R46 mezi Olomoucí a Prostějovem. Nehoda se stala kolem sedmé hodiny pod kopcem zvaným Baba u obce Olšany. Nejdříve zde havarovalo sedm aut, později do nich narazila další, nakonec jich bylo asi 30, informovala mluvčí policie. Na místě se tvořily několikakilometrové kolony. Silnice R 46 je tam od 13:35 opět průjezdná.

Jan Weinberg z olomoucké záchranné služby řekl, že sanitka odvezla tři zraněné, z toho dva lehce. Ve dvou případech šlo o pohmožděniny, v jednom o středně těžké zranění - otřes mozku, upřesnil. Hasiči podle operačního důstojníka vypravili na místo krizový autobus s dekami a horkými nápoji pro 40 osob. „Bylo to nutné vzhledem ke klimatickým podmínkám. Někteří nemohli svá auta nastartovat,“ uvedl operační. 

Jeden z účastníků nehody řekl, že své auto stihl zabrzdit a odstavit, když viděl, co se před ním děje. Sotva utekl za svodidla narazilo do jeho vozu několik aut zezadu. Podle Štěpánka byla hromadná nehoda rozeseta v délce dvou kilometrů. Za příčinu nehod označil nedodržení bezpečné vzdálenosti a vysokou rychlost. „Na vozovce byla nad ránem v době nehody ledovka,“ dodal. 

Mlha byla ráno v celém Olomouckém kraji.

Vydáno pod