Volba prezidenta na ČT1 a ČT24 v pátek 15. února

Praha - Česká televize zprostředkuje divákům v pátek 15. února volbu prezidenta České republiky na programech ČT1 a ČT24. Zpravodajská stanice ČT24 se jí bude v monotematickém vysílání věnovat po celý den. V průběhu dne se budou na vysílání podílet všechna moderátorská a reportérská esa zpravodajství České televize.

S přímým přenosem vyhlášení výsledků hlasování vstoupí Česká televize do vysílání aktuálně a o vývoji volby bude informovat i v případě, že dojde k jejímu prodloužení. S tím související eventuální programové změny na všech stanicích ČT budou divákům avizovány jak na obrazovce, tak na webových a teletextových stránkách České televize.

Páteční Dobré ráno bude ve speciálním vydání společném pro celou Českou republiku zaměřené na volbu hlavy státu. Jeho moderování se ujmou netradičně Nora Fridrichová a Václav Moravec. Samotnému začátku společné schůze Senátu a Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky k volbě prezidenta, který je naplánovaný na desátou hodinu dopolední, pak bude předcházet půlhodinový speciální zpravodajský pořad Před polednem s moderátorkou Danielou Drtinovou.

Přímý přenos ze Španělského sálu Pražského hradu začne úderem desáté hodiny. O dění v sále i v kuloárech budou v živých vstupech informovat reportéři Alice Machálková a Jakub Železný, kteří divákům zprostředkují rozhovory s politiky, experty a komentátory. Zmapují rovněž poslední politická vyjednávání předcházející samotné volbě a chybět nebudou ani profily kandidátů. Ve studiu na Kavčích horách se diváci dočkají analýz politiků, novinářů, mediálních poradců a sociologů. Do 14:30 se o moderování postará Daniela Drtinová, poté až do skončení schůze Václav Moravec.