Škrlová bude spolupracovat s psychiatry

Brno - Na vlastní žádost dnes stanula před brněnským městským soudem Barbora Škrlová. Soudci oznámila, že bude spolupracovat se znalci z oboru psychiatrie a psychologie, kteří by měli zkoumat její duševní stav. Posudky odborníků budou pro celý případ klíčové. Samotný výslech trval pouze deset minut a provázela ho rozsáhlá bezpečnostní opatření. Ihned po něm byla Škrlová odvezena zpět do vazební věznice.

Pokud znalci dospějí k závěru, že je Škrlová, které hrozí až osm let vězení za údajné týrání, duševně nemocná, nebude moci být trestně stíhána. Také informace, které v kuřimské kauze vyšetřovatelům poskytne, budou vlastně bezcenné. Posudky by měly být zpracovány do měsíce. Detaily z výslechu odmítl soudce Tomáš Kurfiřt sdělit. Podle něj ale Škrlová plně chápe, co se kolem její osoby děje.

Škrlová odmítla se znalci spolupracovat, protože prý nebyla předem řádně informována o tom, že si policie vyžádala zkoumání jejího duševního zdraví. Advokát Škrlové Richard Novák v této souvislosti poukázal na to, že šlo jen o nedorozumění a jeho klientka rozhovory se znalci neodmítá. Soud ji tehdy v reakci na odmítavý postoj umístil na vězeňskou psychiatrii v Brně-Bohunicích, kde byla na pozorování. Nyní už k tomu podle soudce není důvod.