Vrchlabský místostarosta Jan Konvalina řídil opilý

Vrchlabí - Vrchlabský místostarosta Jan Konvalina (Volba pro město) řídil opilý. Policie mu při noční silniční kontrole minulý čtvrtek v dechu naměřila 2,05 promile. Konvalina je už třetím místostarostou na Trutnovsku, který měl v poslední době problémy s alkoholem za volantem. Uvedly to server Trutnovinky.cz a dnešní Mladá fronta Dnes v příloze pro hradecký kraj.

Pokud údaj naměřený při dechové zkoušce potvrdí i rozbor krve, hrozí Konvalinovi až rok vězení za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Konvalina jel opilý z koncertu a chybu přiznal. O odstoupení z funkce zatím neuvažuje. „Nikdy jsem žádný podobný problém neměl. Počkám, jak dopadne vyšetřování,“ řekl.
   
V podobné situaci jako Konvalina se loni v listopadu ocitl zástupce starosty Havlovic a ředitel místní školy Jaroslav Balcar (SNK). Za jízdu s 1,7 promile alkoholu v krvi mu Okresní soud v Trutnově na konci ledna uložil 300 hodin obecně prospěšných prací a roční zákaz řízení.
   
Za způsobení havárie v opilosti je stíhán místostarosta Dvora Králové nad Labem Petr Mrázek (Volba pro město). Tomu trutnovský soud začátkem února uložil pokutu 30.000 korun a na tři roky mu zakázal řídit. Mrázek tvrdí, že auto při nehodě loni v lednu řídila jeho manželka, a proti rozsudku se hodlá odvolat.