Švejnar se může stát na podzim senátorem, socialista Trpák se vzdá kandidatury

Trutnov - Kandidát sociální demokracie do podzimních senátních voleb na Trutnovsku lékař Pavel Trpák (ČSSD) je připraven vzdát se své kandidatury ve prospěch prezidentského kandidáta Jana Švejnara, pokud o to projeví zájem. Podle svých slov je přesvědčen, že by měl Švejnar i nadále zůstat součástí české politiky.

Trpák doufal, že pokud by se Švejnar stal prezidentem, styl výkonu prezidentského úřadu by se změnil směrem k nestrannosti, profesionalitě a důstojné reprezentaci českého státu v zahraničí. „Činem poslance Evžena Snítilého (ČSSD) byly tyto naděje zmařeny. Jeho zradu vnímám jako mimořádné selhání vedení krajské organizace České strany sociálně demokratické,“ dodal kandidát na senátora. Více chce podle serveru Pavel Trpák zveřejnit na středeční tiskové konferenci v Trutnově.

Podle Švejnara je ČSSD perspektivní a je schopná nabídnout politickou budoucnost, proto jí také rostou preference. O vstupu do nějaké strany prý ale rozhodně neuvažuje. Zcela však nevyloučil, že by se mohl objevit jako kandidát v senátních volbách. Co a jak dál si prý promyslí během několikaměsíčního odpočinku a dá včas vědět.