Policisté obvinili muže, který zavinil hromadnou nehodu u Olomouce

Olomouc - Olomoučtí policisté obvinili třiasedmdesátiletého řidiče, který zavinil na konci ledna hromadnou nehodu na dálničním obchvatu Olomouce. Řidič se na tahu otáčel a způsobil havárii dalších dvou osobních aut. Při nehodě se několik lidí zranilo, s těžkým zraněním skončila v nemocnici jeho spolujezdkyně. Muži hrozí za ublížení na zdraví až pět let, uvedla olomoucká policejní mluvčí Marta Hanzlová.

"Řidič při své jízdě přejel odbočku na Nemilany, kam měl namířeno a najel
omylem na rychlostní komunikaci ve směru z Olomouce na Ostravu. Zde se rozhodl otočit a vrátit se zpět," uvedla policejní mluvčí.

V tom okamžiku do něj narazila projíždějící Škoda Octavia, do které následně narazilo třetí vozidlo Opel Corsa, jehož řidič již nestihl na silnici pokryté střepy zabrzdit. „Při srážce došlo ke středně těžkému poranění řidiče, který nehodu zavinil, a k těžkému poranění jeho spolujezdkyně,“ dodala mluvčí. V nabouraných autech cestovalo dohromady sedm lidí, ostatní účastníci vyvázli s lehkým zraněním nebo bez zranění.

Nehoda na konci ledna zablokovala dálniční obchvat Olomouce nedaleko Kožušan. Na neprůjezdném místě se tvořila kolona, později se auta začala rozjíždět. Dálnice byla znovu otevřena přibližně po třech hodinách. Škodu na vozidlech vyčíslili policisté na 300 000 korun.