Osobní auto srazilo chodce v Havířově

Havířov - Srážku s osobním vozem nepřežil dnes ráno v Havířově na Karvinsku sedmapadesátiletý muž. Při nehodě utrpěl závažná poranění, kterým podlehl. Obdobná tragická nehoda se stala ve čtvrtek v Ostravě. Tam auto srazilo chodkyni a řidič z místa ujel. Nyní po něm pátrá policie.

Misc.createSwitch(„zoom“, [[„azoom-1“, „zoom1“], [„azoom-2“, „zoom2“], [„azoom-3“, „zoom3“]], [Storage.data, „zoom“]);Nehoda v Havířově se stala krátce před 6:00. „Muž utrpěl závažná poranění hlavy, hrudníku, břicha a dolní končetiny. V době příjezdu posádky první pomoci již nedýchal,“ popsal zranění chodce mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Poskytnutí první pomoci nepomohlo a muž mnohačetným zraněním podlehl.

Tragickou srážku auta s chodcem řeší i ostravští policisté. Ve čtvrtek před 14:30 na křižovatce Martinovské a Provizorní ulice v Ostravě-Porubě vůz srazil na přechodu pro chodce třiasedmdesátiletou ženu, která později v nemocnici zraněním podlehla. Řidič z místa nehody ujel a nyní po něm pátrá policie. 

"Svědci policistům řekli, že by se mohlo jednat o automobil značky Škoda
Octavia zelené barvy," řekla mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková. Dodala, že případní svědci, kteří by mohli pomoci s identifikací vozu či řidiče, se mohou přihlásit na telefonním čísle 974 725
446 nebo bezplatné lince 158. Informace mohou předat i policistům v
kterékoliv policejní služebně.