Část ulice Milady Horákové v Praze 7 čekají úpravy

Praha - Část ulice Milady Horákové v Praze 7 letos čekají úpravy. Její úsek od Strossmayerova náměstí po Veverkovu ulici čeká přestavba tak, že vozovka a chodníky budou na stejné úrovni. Přibude také městský mobiliář. Už nyní tam smí jezdit jen tramvaje a dopravní obsluha, informoval o tom dnes mluvčí holešovické radnice Martin Vokuš.

„Celkově dojde ke zklidnění a optickému rozšíření celého prostoru, který na základě těchto úprav získá charakter odpočinkového městského bulváru,“ uvedl místostarosta Josef Neuberg (ODS). Stavební úpravy včetně oprav inženýrských sítí začnou s březnem a potrvají do května. Radnice na mě má osm milionů korun.
   
Loni sedmá městská část po několikaletých odkladech přestavěla Strossmayerovo náměstí, z něhož se stala pěší zóna s provozem tramvají. Dělníci prostranství předláždili, přibyl tam rovněž městský mobiliář a také zeleň. „Jsem rád, že jsme se úprav Strossmayerova náměstí v minulém roce konečně dočkali. Praze 7 vždy citelně scházela zóna pro pěší. Náměstí nyní představuje skutečné klidové centrum sedmé městské části,“ řekl starosta Marek Ječmének (ODS).
   
Přestavba Strossmayerova náměstí se plánovala řadu let. Stavební povolení bylo vydáno už před pěti lety, na samotné práce ale nikdy nebyly peníze. Až loni vyčlenila holešovická radnice na stavební práce dva miliony korun a magistrát poskytl dotaci 10,5 milionu.

Vydáno pod