Od pondělí se v Praze mění některé jízdní řády autobusů

Praha - Od pondělí 3. března čekají cestující změny v některých jízdních řádech autobusů pražské hromadné dopravy. Linky 114 a 128 budou jezdit častěji, posílen bude také autobus 311 do Řevnic, informoval mluvčí společnosti Ropid Filip Drápal. Ropid organizuje dopravu v Praze a jejím okolí.

„Trvalé změny vyplývají z požadavků jednotlivých městských částí, obcí i samotných cestujících,“ uvedl Drápal. Častěji tak bude jezdit autobus 114 z Kačerova na Šeberák. Cestující na něj budou místo 15 minut čekat o pět minut kratší dobu.

V kratších intervalech budou lidé cestovat také z Hlubočep na Žvahov, kam je dopravuje linka 128. Minibus bude jezdit v ranní špičce každých 15 minut, v odpolední po 20 minutách. Lépe se budou cestující dopravovat do Klánovic. Poslední večerní spoj s číslem 261 bude navazovat na linku 250 v zastávce Újezd nad Lesy.

Ropid posílil také linku 311, která jezdí ze Zličína do Řevnic. Autobusem číslo 331, který křižuje silnice mezi Zahořany a Jílovým u Prahy, budou obyvatelé nově jezdit i o víkendu.