Auto těžce zranilo chlapce před školou v Českých Budějovicích

České Budějovice - Osobní automobil dnes srazil jedenáctiletého chlapce u školy v Českých Budějovicích. Hocha s těžkým zraněním převezla záchranná služba do českobudějovické nemocnice, informovala českobudějovická policejní mluvčí Regina Tupá.

Nehoda se stala po 14:30 před základní školou v Kubatově ulici. „Zpoza zaparkovaného vozidla do vozovky jedenáctiletý chlapec z Českobudějovicka a došlo ke střetu s právě projíždějícím vozidlem,“ uvedla mluvčí. Řidička už nedokázala střetu zabránit. Chlapec utrpěl zranění levé nohy a pravé ruky. Policisté nehodu nadále vyšetřují.
   
V noci na dnešek zemřeli na jihu Čech dva chodci. Kolem 01:45 srazil u Střely na Strakonicku osmadvacetiletý řidič třiasedmdesátiletého chodce z Prahy. Muž zraněním na místě podlehl. Pár minut po půlnoci zasahovala záchranná služba na obchvatu Tábora. Důchodce po riskantním přecházení frekventované čtyřproudové výpadovky srazilo auto a muž zůstal ležet v bezvědomí na silnici. Třiasedmdesátiletému muži lékaři ošetřili krvácející rány v obličeji a zlomenou ruku. Vnitřním zraněním později podlehl v nemocnici.