Nehodu u Uničova nepřežil řidič škodovky

Uničov (Olomoucko) - Obětí ranní dopravní nehody mezi Uničovem a obcí Střelice se stal sedmapadesátiletý řidič. Viníkem je pravděpodobně druhý motorista, který nesprávně předjížděl, informovala policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Nehoda se stala kolem 6:30 na přehledném úseku. „Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že jednatřicetiletý řidič motorového vozidla Mitsubishi se při předjíždění čelně střetl s protijedoucí automobilem Škoda. Sedmapadesátiletý řidič škodovky utrpěl těžké zranění, kterému na místě podlehl,“ uvedla Dolejšová.

Zraněn byl i řidič vozidla Mitsubishi a osmiletý chlapec jeho přítelkyně, který cestoval na zadním sedadle. Oba byli převezeni do olomoucké fakultní nemocnice. Mluvčí Egon Havrlant sdělil, že jsou mimo ohrožení života. „Řidič byl ošetřen ambulantně a propuštěn domů. Dítě je na dětské klinice s oděrkami a otřesem mozku, kde zůstane týden na pozorování,“ řekl Havrlant. Chlapec je podle něj stabilizovaný a při vědomí.

Dopravní nehodu policisté vyšetřují pro podezření z nedbalostního trestného činu těžké újmy na zdraví s následkem smrti. Muži, jenž nehodu zavinil, hrozí až dvouleté vězení.