U Krásné Lípy vykolejil kvůli spadlým stromům vlak

Ústí nad Labem - U Krásné Lípy na Děčínsku vykolejil dnes v podvečer vagon osobního vlaku, který najel na spadlé stromy v důsledku silného větru. Nikdo z 20 cestujících ani osádky vlaku nebyl zraněn. Cestující byli převezeni zpět do Rumburku, k vykolejené soupravě vyjel vyprošťovací vlak, řekl mluvčí ústeckých krajských hasičů Lukáš Marvan.

Vichr shrnul i část střechy na obchodním domě Baumax v ústecké čtvrti Všebořice. Zaměstnanci byli evakuováni, přilehlé parkoviště vyklizeno. Policie z preventivních důvodů uzavřela silnici I/30 od křižovatky Všebořice-Lipová k hypermarketu Tesco. Uzávěra potrvá nejspíš i v neděli dopoledne. Řidiči musejí využívat objízdných tras.

Vítr způsobuje problémy v celém Ústeckém kraji. Hasiči od rána do 21:00 vyjeli ve všech sedmi okresech ke 100 zásahům. Většinou odklízeli popadané stromy, plechy ze střech, utržené reklamní panely či odčerpávali vodu z garáží a sklepů rodinných domů. Žádná zranění nebyla hlášena.

Stromy na několika místech spadly na kabely elektrického či telefonního vedení. V České Kamenici se zřítil strom na zaparkované auto, v Brňanech na Litoměřicku smrk na rodinný dům. V Postoloprtech na Lounsku spadl strom na garáž, ve Štětí na Litoměřicku se utrhla střecha rodinného domu.