Řidič chtěl v Olomouci spáchat sebevraždu na kolejích

Olomouc - Na frekventované železniční trati mezi Olomoucí a Přerovem ohrozil provoz v neděli večer třicetiletý řidič, který chtěl pravděpodobně spáchat sebevraždu. Své osobní auto zastavil na chráněném železničním přejezdu v olomoucké místní části Holice. Pracovníci drah provoz na trati rychle uzavřeli, řekla olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Muž zůstal stát s nastartovaným motorem na přejezdu ve 20:30. Policisté se o případu dozvěděli přes linku 158. Ihned kontaktovali pracovníky Českých drah, kteří dopravu na trati uzavřeli.

„Policisté, kteří přijeli na místo, zjistili, že muž v autě chtěl pravděpodobně spáchat sebevraždu a na přejezdu frekventovaného koridoru Olomouc - Přerov čekal, až přijede vlak,“ uvedla mluvčí s tím, že muž před příjezdem vlaku i policistů sám kolejiště opustil.

Řidič podle policistů jevil známky požití drog a byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci.

Podobný případ se stal loni v březnu, kdy čtyřiatřicetiletý René Kučera způsobil osobním autem železniční nehodu u Vraňan na Mělnicku. Kučera podle žalobců umístil auto na železniční přejezd v úmyslu zinscenovat pojistný podvod, do vozu ale narazil rychlík. Ve vlaku se při srážce zranili dva lidé a vznikla škoda ve výši asi dvacet milionů korun. Muže minulý týden středočeský krajský soud potrestal kvůli obecnému ohrožení deseti lety vězení. Další dva muži, kteří mu pomáhali, vyvázli s podmíněnými tresty.