Při nehodě dvou aut u Lipníku nad Bečvou se zranilo šest lidí

Přerov - V pondělí večer se zranilo šest osob při nehodě dvou osobních aut na křižovatce u Lipníku nad Bečvou na Přerovsku. Při střetu se dva lidé zranili těžce, tři středně těžce a jeden lehce, informovala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Křižovatka patří podle odborníků mezi nebezpečné, nehody se na ní stávají poměrně často.

Nehodu zavinil podle policie devětadvacetiletý řidič, který jel ve směru od Dolního Újezdu na Lipník. „Na křižovatce zvané Na Horecku nerespektoval dopravní značku stůj a najel do jízdní dráhy vozidlu Renault, které řídil ve směru od Oseku třiačtyřicetiletý řidič,“ uvedla policejní mluvčí. Po střetu vyjel Renault na dělicí ostrůvek a narazil do sloupu veřejného osvětlení.

Podle mluvčí krajských hasičů Vladimíry Hacsikové se policistům před příjezdem záchranné služby podařilo s kolemjedoucími vytáhnout jednoho ze zraněných, který se nacházel pod havarovaným vozidlem. Při nehodě se těžce zranili oba řidiči. „Muže jsme s poraněním hlavy odvezli na umělé plicní ventilaci na traumatologii Fakultní nemocnice v Olomouci. Další tři skončili v hranické nemocnici s pohmožděninami a s podezřením na otřesy mozku,“ řekl náměstek krajské záchranné služby Jan Weinberg.

Policisté škodu na vozidlech vyčíslili na 220.000 korun. Podezřelému řidiči hrozí za ublížení na zdraví až pět let vězení.

Nová křižovatka, která zcela změnila dosavadní přednost v jízdě v tomto místě, byla otevřena po vybudování obchvatu Lipníku nad Bečvou. Cesta z Velkého Újezdu do Lipníku, která byla třicet let hlavní komunikací, se po protnutí s novým obchvatem stala silnicí vedlejší. Na problémy už během stavby obchvatu upozorňovalo vedení lipnické radnice. Starosta Miloslav Přikryl se snažil přesvědčit Ředitelství silnic a dálnic ČR, aby na tomto místě vybudovalo kruhovou křižovatku. Investor to odmítl s tím, že křižovatka je bezpečná. Názory starosty loni potvrdili i odborníci. Zástupci Centra dopravního výzkumu objevili závady nejen v dopravním značení, ale motoristé mají podle nich také omezený rozhled.