Během jednoho dne byli na Přerovsku sraženi autem tři chodci

Přerov - Tři lidé byli během jediného dne sraženi na silnicích Přerovska. Všichni chodci utrpěli ve čtvrtek po střetu s autem těžká zranění, ze kterých se budou léčit několik týdnů až měsíců, uvedla přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

Jedenáctiletou dívku srazil jednadvacetiletý řidič v Hranicích ve chvíli, kdy přebíhala vozovku. „Dívka narazila do levé zadní části vozu. Při pádu utrpěla těžké zranění s dobou léčení až osm týdnů,“ uvedla policejní mluvčí.

O několik hodin později třiačtyřicetiletá řidička na silnici mezi Domaželicemi a Beňovem přehlédla dva chodce, kteří šli po pravé straně vozovky a vedli jízdní kolo. Narazila do nich zezadu. „Při střetu došlo k těžkému zranění devětačtyřicetiletého chodce, který byl převezen do Fakultní nemocnice Olomouc. Další těžké zranění utrpěla sedmačtyřicetiletá chodkyně, která se bude ze svých zranění léčit čtyři až šest měsíců,“ dodala Sedláčková.

Řidička je v tomto případě podezřelá z ublížení na zdraví, za což jí hrozí až pět let vězení. Okolnosti první nehody i míru zavinění řidiče policisté stále vyšetřují.