Zelení podpořili Bursíka ve funkci předsedy strany

Praha - Předsednictvo Strany zelených v pátek podpořilo setrvání Martina Bursíka v čele. Dále se shodli, že nebudou řešit vnitrostranické záležitosti přes média. Olomoučtí představitelé strany totiž před dvěma týdny vyzvali Bursíka k rezignaci právě prostřednictvím novinářů. Jasným cílem zelených je v tuto chvíli uklidnění situace uvnitř strany a především soustředění se na senátní a krajské volby. „Požádali jsme všechny funkcionáře strany a členy, aby přestali zneužívat média pro řešení vnitrostranických či osobních sporů, protože tím poškozují stranu jako celek a možné výsledky ve volbách,“ uvedl Bursík.

Martina Bursíka předsednictvo strany podrželo. Ke zvážení rezignace ho vyzvala olomoucká krajská organizace zelených z důvodu nevhodného chování k některým stranickým kolegům. Měli tím na mysli e-mail, který omylem poslal poslankyni Olze Zubové. Žádné další kraje se ale k olomoucké výzvě nepřidaly.
 
Tématem, o kterém vedení strany dále hovořilo, byl návrat Jiřího Čunka do vlády. Martin Bursík tlumočil především výsledky společné schůzky lídrů všech tří koaličních stran. Jejich předsedové se na ní dohodli, že ve vládní spolupráci chtějí rozhodně pokračovat. Kooperaci by neměl změnit ani případný návrat lidoveckého předsedy do kabinetu.