Srazil chodce a ještě mu nastříkal slzný plyn do obličeje

Kozárovice (Příbramsko) - V neděli ráno osmnáctiletý řidič Fiatu Punto přehlédl při couvání chodce na parkovišti před restaurací v Kozárovicích, do kterého narazil zadním nárazníkem. Místo pomoci však mladík po vystoupení z auta nastříkal do obličeje chodci slzný plyn a udeřil ho do hlavy, informovala na webu mluvčí příbramského policejního ředitelství Lenka Pavlová.

Řidič z místa utekl a chodci bylo naměřeno 2,19 promile alkoholu v dechu. Osmnáctiletý řidič napadl i osádku zaparkovaného auta Škoda Favorit, která se sraženého chodce zastala. Na vozidle jim poškodil čelní sklo. Když se osmadvacetiletý řidič favoritu snažil z místa nehody odjet, narazil při couvání do přední části vozu Škoda 120 červené barvy, které bylo nárazem odhozeno a narazilo do vozidla Renault 19. 

S favoritem pak odjížděl směrem na Orlík a jeho spolujezdkyně zavolala policii, protože je fiat neustále pronásledoval. Řidič s favoritem se následně v doprovodu policie vrátil na parkoviště před restaurací v Kozárovicích. I u řidiče favoritu bylo naměřeno 0,83 promile alkoholu v dechu a při kontrole nepředložil řidičský průkaz. Celková škoda na vozidlech je 18 tisíc korun. 
    

Vydáno pod