Řidič golfu nepřežil náraz do stromů

Brusné (Kroměřížsko) - V pondělí večer se stala tragická dopravní nehoda osobního auta u obce Brusné na Kroměřížsku. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Bystřice pod Hostýnem, kteří po příjezdu na místo zjistili, že mezi obcí Rusava a Brusné došlo k velmi těžké havárii osobního vozidla VW Golf, uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Řidič přejel s vozidlem ve velké rychlosti do protisměru a mimo vozovku, kde po smyku bočně narazil do vzrostlých stromů. „Hasiči se snažili řidiče vyprostit, ale snaha o jeho záchranu byla marná. Při nárazu utrpěl muž velmi těžká zranění, kterým na místě podlehl,“ doplnil Mitáček. „Utrpěl mnohačetné poranění zahrnující i fraktury lebky,“ dodala mluvčí kroměřížské policie Květoslava Malenovská.

Muž je podle ní první letošní obětí dopravních nehod na Kroměřížsku. Loni ve stejnou dobu policisté evidovali také jednoho mrtvého, za celý rok vyhaslo na silnicích Kroměřížska 16 životů. Podle statistik ministerstva vnitra letos v celém Zlínském kraji na silnicích zemřeli už čtyři lidé, v celém loňském roce policisté napočítali 61 obětí.