Na Domažlicku havaroval autobus s dětmi

Babylon - Český zájezdový autobus, který vezl středoškoláky do Alp, havaroval u obce Babylon na Domažlicku. Sjel do příkopu, kde se převrátil na bok. Z osmačtyřiceti cestujících bylo 12 studentů lehce zraněných, většina z nich byla po ošetření propuštěna. Příčinou nehody byla podle policie nepozornost řidiče, který zřejmě za jízdy manipuloval s videem, najel na krajnici a ta se utrhla. Dechová zkouška vyloučila, že by před jízdou pil. Hmotná škoda se odhaduje na 100 000 korun.

Nehoda se stala kolem 23:30, autobus se převrátil na bok, informovali
hasiči.

Podle mluvčí záchranné služby Lenky Ptáčkové zdravotníci převezli k
ošetření do nemocnice 12 mladých lidí, zhruba ve věku kolem 15 až 16 let. "Byla to lehčí zranění, podle našich informací by nikdo neměl být
hospitalizovaný, v nemocnici byli jen ošetřeni," řekla. Zranění neměli podle ní žádné zlomeniny, byly to spíše pohmožděné nebo naražené končetiny a zřejmě jeden otřes mozku. Lékaři domažlické nemocnice všechny cestující po ošetření propustili.

Starosta Babylonu, který vlastní přepravní firmu, ihned nabídl pomoc a přistavil vlastní autobus. Děti ale čekaly na místě, až si je vyzvednou rodiče, a v cestě do Alp nepokračovaly, uvedl server Novinky.cz.

Havarovaný autobus se podařilo vyprostit kolem 6:30 a silnice I/26 je tam opět průjezdná.