Tragická nehoda u Samotišek není dosud uzavřena

Olomouc - Olomoučtí policisté dosud stále neuzavřeli tragickou nehodu u Samotišek na Olomoucku, při které na konci loňského roku zemřeli čtyři mladí lidé. V zatáčce tam tehdy stejným způsobem havarovali řidiči dvou osobních aut jedoucí za sebou. V případu dosud nepadlo žádné obvinění, vyšetřovatel čeká na znalecké posudky. Policie zatím nechce ani sdělit, zda někdo z řidičů požil před jízdou alkohol.

„Stále čekáme na znalecké posudky, které by měly objasnit okolnosti a příčinu nehody. Výsledky očekáváme na konci měsíce,“ řekla olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Nehoda se stala na Štědrý den před půlnocí. Mladí lidé se vydali z Bystročic na půlnoční mši na Svatý Kopeček. V mírné pravotočivé zatáčce jela za sebou dvě osobní auta. Řidič prvního z nich nezvládl řízení a čelně narazil do stromu. Stejným způsobem havaroval i druhý řidič.

Při nehodě zemřeli zemřeli dva mladíci ve věku 25 a 19 let a sedmnáctiletá dívka. Patnáctiletá dívka, která utrpěla mnohočetná poranění hlavy, břicha, pánve a končetin, svým zraněním podlehla na druhý den v nemocnici. Dalších pět lidí se při nehodě zranilo.

V regionu šlo o nejtragičtější nehodu v loňském roce. Nedaleko od tohoto místa se v lednu 2004 stala další tragická nehoda. Na křižovatce přímo v Samotiškách při střetu dvou osobních aut zemřeli čtyři mladíci ve věku 19 až 22 let. Při nehodě se vážně zranil také jejich devatenáctiletý kamarád.