Opravený průchod spojí po 40 letech sídliště s centrem Čelákovic

Čelákovice - Čelákovické sídliště V Prokopě spojí s městem opravený průchod, který povede areálem společnosti TOS. Otevře se po 40 letech. Nová spojnice přispěje ke zvýšení bezpečnosti chodců, kteří museli továrnu při cestách mezi sídlištěm a městem obcházet, řekl dnes místostarosta Petr Bařina.

Průchod z města na sídliště leží na bývalé silnici do Brandýsa nad Labem. Zavřela se v roce 1968 v souvislosti s rozvojem podniku TOS a doprava byla tehdy svedena na nový silniční obchvat. Uzavřením komunikace se ale zkomplikovalo dopravní spojení centra města s jeho čtvrtí V Prokopě, v níž žije tisícovka obyvatel.

Pozemky pod zrušenou silnicí zůstaly v majetku města. Radnice se proto rozhodla průchod znovu otevřít. Do rekonstrukce zhruba půlkilometrového úseku, jehož součástí je nová silnice, chodníky a cyklostezka, dala ze svých zdrojů 6,7 milionu korun. V opravě komunikace bude pokračovat, v dalších dvou etapách by se silnice měla prodloužit až ke kruhovému objezdu. Cyklistická cesta tam naváže na labskou cyklostezku.