Kvůli opravám je omezený provoz na železniční trati Olomouc - Zábřeh

Olomouc - České dráhy (ČD) dnes omezily provoz na páteřní koridorové trati mezi Olomoucí a Zábřehem na Šumpersku, která dále vede do Prahy. Kvůli modernizaci železničního úseku nebudou některé vlaky jezdit po této trati až do 12. května, řekl Radek Joklík z tiskového oddělení ČD. Dočasně zrušené osobní vlaky nahradí autobusy.

Během přestavby železniční trati, kterou provádí Správa železniční dopravní cesty, se podle Joklíka výrazně sníží její přepravní kapacita. „Některé spoje budou po dobu výluky omezeny, jiné pojedou v posunutých časových polohách a vybrané vlaky České dráhy dočasně odřeknou,“ dodal Joklík.

Přestavba se dotkne i provozu v úseku Červenka - Litovel předměstí - Senice na Hané. ČD proto upravily jízdní řády některých spojů tak, aby byl zajištěn přípoj na vlaky jezdící po koridorové trati. V pracovní dny budou také mimořádně nasazeny náhradní autobusové spoje v úseku Červenka - Litovel předměstí jako přípoje na a od vlaků trati Olomouc - Zábřeh.

Správa železniční dopravní cesty nyní modernizuje i železniční úseky Zábřeh - Lukavice, Červenka - Moravičany a tratě ve stanicích Červenka a Moravičany.

Výlukové jízdní řády jsou k dispozici na internetové adrese www.cdrail.cz. Aktuální informace mohou cestující získat i 24 hodin denně na telefonním čísle 840 112 113.