Narkoman, který policistovi ukousl prst, půjde do vězení

Ostrava - Na pět let dnes poslal ostravský okresní soud do vězení čtyřiatřicetiletého Aleše Jaškovského, který loni v září během potyčky ukousl policistovi kus prstu. Soud narkomanovi udělil souhrnný trest. Ve vězení bude i za další zločiny - vydírání, výtržnictví, opilství, ublížení na zdraví a porušování domovní svobody.

Rozsudek ještě není pravomocný. Odsouzený si po vynesení rozsudku ponechal lhůtu na rozmyšlenou. Jeho právník ale naznačil, že klientovi odvolání doporučí. Požadoval totiž přezkoumání duševního stavu obžalovaného, což soudce zamítl. Ten ve zdůvodnění rozsudku uvedl, že četnost trestných činů obžalovaného roste a páchá je stále častěji. Pětiletý nepodmíněný trest proto považuje za adekvátní.

Incident s ukousnutým prstem se stal v září loňského roku. Policisté Jan Kondula a Lukáš Moněk dorazili na místo hlášeného výtržnictví v jednom ostravském nájemním domě, kde Jaškovský kopal lidem do dveří a vchodové dveře rozbil. Když chtěl policista Kondula násilníkovi nasadit pouta, výtržník se otočil a ukousl policistovi z ruky část malíčku na ruce. Chybějící kus prstu pak policisté našli v domě o čtyři patra níže. Na traumatologii Kondulovi zranění sice ošetřili, ale navrátit prst do původního stavu se už lékařům nepodařilo.