V Británii zemřel český řidič jedoucí po dálnici v protisměru

Londýn - V Británii zahynul mladý český řidič, který jel po dálnici M6 za západě Anglie velkou rychlostí v protisměru a srazil se s jiným vozem. Nehoda se stala již 8. března, ale britská policie až dnes oznámila, že muž podle dokladů pocházel z České republiky.

Podle policie a svědků vjel Ford Focus combi na dálnici v protisměru a pokračoval v jízdě rychlostí skoro 130 kilometrů v hodině, což je o 16 kilometrů rychleji, než povoluje britský rychlostní limit. Řada vozidel, včetně několika velkých nákladních automobilů, se mu musela prudkými manévry vyhnout.

Lidé na dálnici volali tísňové číslo, ale než policisté dorazili na místo, srazil se řidič poblíž servisní stanice Southwaite asi deset kilometrů od vjezdu na dálnici s mikrobusem řidičky z Glasgow, která vezla své dva syny. Řidička je na jednotce intenzivní péče ve stabilním stavu, jeden její syn už byl z nemocnice propuštěn a druhý má zlomenou ruku. Český řidič fordu zemřel na místě.

Policie nezveřejnila jméno 22letého muže, protože se jí ještě nepodařilo ve spolupráci s Interpolem jeho identitu ověřit. Oznámila, že při pitvě budou provedeny zkoušky na přítomnost alkoholu nebo drog v krvi mrtvého řidiče.

Vydáno pod