Student Agency dnes začala jezdit na jih Čech, linku chtěla už na podzim

České Budějovice - Jeden z největších dálkových autobusových dopravců Student Agency (SA) dnes po podzimních problémech s nedostatkem autobusů začal jezdit na jih Čech. Zavedení linky z Prahy do Českých Budějovic a do Českého Krumlova se tak o několik měsíců opozdilo. Další linky v Česku už SA neplánuje, zaměří se na zájezdovou dopravu do zahraničí. Provozovat chce i vlastní vlaky, první by mohly vyjet v roce 2011.

Český Krumlov je po Praze druhým nejvyhledávanějším cílem zahraničních turistů. Dopravce proto stejně jako u linky do Karlových Varů plánuje vyrobit vícejazyčné jízdní řády s podrobnými mapkami odjezdových míst. „O tom, že o linku bude velký zájem, svědčí i fakt, že některé spoje jsou již v tuto chvíli téměř vyprodané,“ uvedla obchodní ředitelka pro autobusovou dopravu SA Kristýna Čermáková.  
   
SA nabízí jízdenky za zaváděcí ceny. Lístek na trasu Budějovice - Praha rezervovaný přes internet stojí nyní 90 korun, pro studenty o 20 korun méně. Pokud ale lidé přijdou k autobusu bez jízdenky, zaplatí o padesátikorunu navíc. Akční ceny platí do 1. června, poté bude lístek za 140 korun. Jízdenka do Krumlova vyjde na 160 korun.
   
Konkurence jezdí za cenu v rozmezí 130 až 150 korun, žádný dopravce ale podle majitele Student Agency Radima Jančury nenabízí přímý expres pouze s jedinou zastávkou v Písku. Spoje jezdí čtyřikrát denně v každém směru vždy ve čtyřhodinovém taktu od 07:00 do 19:00. Cestu z Krumlova do Prahy ujedou žluté autobusy za dvě a tři čtvrtě hodiny, z Budějovic bude jízda o 35 minut kratší.
   
Student Agency láká zákazníky hlavně na nižší ceny jízdného, kterými často soupeří s konkurencí, a na vysoký komfort. Cestujícím v klimatizovaných vozech nabízí teplé i studené nápoje, denní tisk a časopisy, ale také poslech hudby, sledování filmů či připojení k internetu. S jízdenkami mohou pasažéři získat navíc další slevy.

Vydáno pod