Dva taxikáři z Prahy 1 neměli správně označené auto

Praha - Dva taxikáři, kteří nabízeli o víkendu své služby v Praze 1, neměli povolení k provozování této činnosti. Na nedostatky přišli strážnici, informace předali magistrátu, který přestupky taxikářů řeší. Informovala o tom mluvčí městské policie Radka Bredlerová.

Při kontrole taxikáře v Opletalově ulici strážníci zjistili, že jeho auto nebylo v evidenci vozidel taxislužby. „Přesto měl na střeše svítilnu s nápisem taxi a na dveřích černobílý pruh a na palubní desce ceník, aniž by uvnitř měl taxametr,“ uvedla Bredlerová. Druhý řidič podle policie poskytoval služby smluvní přepravy na Václavském náměstí, neměl patřičná povolení a měl na autě napsáno slovo taxi a uvnitř taxametr.
   
Kontroly podle Bredlerové probíhají pravidelně, dohlíží se na to, jestli vozidla mají veškeré náležitosti - označení, koncesní listiny, taxametr. „Nemám přesné statistiky, ale za poslední asi tři týdny byly problémy asi se třemi taxíky,“ uvedla mluvčí.
   
Pražští taxikáři se netěší příliš dobré pověsti. Jméno jim kazí řidiči, kteří předražují jízdné. Ceny účtované některými taxikáři jsou pověstné, na nešvar upozorňují turisty i zahraniční průvodce.