Silnice na Vysočině jsou sjízdné se zvýšenou opatrností

Jihlava  - Všechny silnice na Vysočině jsou sjízdné, ale se zvýšenou opatrností. I na komunikacích první třídy leží po ránu místy ledová vrstva sněhu. V některých úsecích namrzá také povrch dálnice D1. Od úterního večera napadlo v kraji kolem pěti centimetrů sněhu. Teplota vzduchu se pohybuje mezi bodem mrazu a minus pěti stupni Celsia.

Silnice první třídy jsou podle dispečinku krajské správy a údržby silnic po chemickém ošetření většinou holé a mokré, někde se zbytky zmrzlého sněhu. Na ostatních leží zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Řidiči podle předpovědi meteorologů musejí dnes opět počítat se sněhovými přeháňkami.

„Sypače jezdily po celou noc, všechny silnice jsou sjízdné,“ řekl dispečer zimní služby cestářů. V noci byly problémy především na rychlostní komunikaci I/38 u Želetavy, kde kamion zablokoval dopravu a vytvořily se kolony. Na silnici mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem se stala nehoda, kvůli které pak vázla doprava. Ráno jsou potíže ještě mezi Kamenicí nad Lipou a Jindřichovým Hradcem.