Nehodu u Frýdku-Místku dnes ráno nepřežil řidič ze Štramberka

Frýdek-Místek - Při dopravní nehodě u Frýdku-Místku dnes ráno zemřel třiašedesátiletý řidič ze Štramberka. Na Palkovické ulici vjel do protisměru, kde narazil do stromu. Příčinu nehody policisté vyšetřují, svou roli mohlo sehrát i husté sněžení, řekl mluvčí frýdeckomístecké policie Ivan Žurovec.

Řidič narazil bokem Škody Felicie do stromu u silnice. „Nebyl připoután, proto si poranil hlavu o matici bezpečnostních pásů na pravém sloupku vozu, ve kterém jel sám,“ dodal mluvčí. Příčinu úmrtí i dopravní nehody pomůže objasnit nařízená soudní pitva. Nehodu podle něho mohl zavinit mikrospánek, infarkt, technická závada nebo příliš rychlá jízda ve špatných povětrnostních podmínkách.

V Moravskoslezském kraji je to během Velikonoc už druhá dopravní nehoda s tragickým koncem. V neděli dopoledne se v Opavě srazila sanitka s osobním vozem, který jí na Ratibořské ulici pravděpodobně zkřížil cestu. Na místě zemřel pětasedmdesátiletý kolemjdoucí muž, kterého po střetu srazila na chodníku sanitka. Záchranka jela do Velkých Hoštic k sedmdesátileté pacientce, která čekání na náhradní sanitku nepřežila.

Vydáno pod