Policisté v Brně kontrolovali o Velikonocích řidiče

Brno - Brněnská policie se včera odpoledne zaměřila na podnapilé koledníky. Tradičně totiž právě na Velikonoční pondělí roste počet nehod způsobených pod vlivem alkoholu. Řidiči ale byli oproti minulým rokům ukáznění a za celé odpoledne policisté přistihli pouze dva opilce. V Jihomoravském kraji akce pokračovala ještě dnes dopoledne.

Šestadvacet policistů zastavovalo a kontrolovalo řidiče na dvaadvaceti místech v Brně. Soustředili se hlavně na požití alkoholu před jízdou. Kontrolovali také technický stav vozů, dokladů nebo dodržování rychlosti.

Právě alkohol způsobuje to, že Velikonoční pondělí je každoročně jedním z nejtragičtějších dnů na českých silnicích. Vloni na Velikonoce způsobil alkohol za volantem 65 dopravních nehod, při kterých zemřeli čtyři lidé.
 
V Brně policisté zkontrolovali 663 řidičů. U většiny z nich detektor požití alkoholu před jízdou vyloučil. Dva řidiče, kterým byl naměřen alkohol v dechu, ale nepokutovali policisté na místě. Musí si počkat na verdikt správního řízení, kde jim může být uložena pokuta až 50 000 korun.

Vydáno pod