Před policisty na Přerovsku prchal v autě muž, ve voze měl drogy

Přerov - Látky určené k výrobě až 1,5 kilogramu drogy objevili policisté při prohlídce auta sedmadvacetiletého muže u Hranic na Přerovsku. Muž autem prchal před policejní hlídkou a v zatáčce havaroval. Drogy objevili policisté ve chvíli, kdy byl řidič převezen do nemocnice, uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Muže kontrolovala policejní hlídka v sobotu na parkovišti Rozvodí u Hranic. Muž poté začal hlídce ujíždět. „Přejel přes dvojitou plnou čáru na čtyřproudové komunikaci ve směru na Ostravu. Při sjíždění z hlavní silnice na obec Lučice nepřizpůsobil rychlost jízdy v prudké pravotočivé zatáčce a přejel do hlubokého silničního příkopu, kde narazil s vozidlem do svahu,“ uvedla mluvčí.

Muž poté začal z místa nehody začal utíkat, ale policisté jej vzápětí dopadli. Řidiče odvezli k ošetření do hranické nemocnice. „Při kontrole vozidla bylo zjištěno, že se v kufru a v prostoru vozidla nacházejí předměty pravděpodobně určené k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky. Šlo o chemické roztoky a látky o váze 1,5 kilogramu a také část varny,“ doplnila mluvčí.

Muž je podezřelý z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů, za což mu hrozí až pět let vězení. Trest mu hrozí i za dopravní nehodu.