O víkendu se stalo na silnicích přes 500 dopravních nehod

Praha - Během uplynulého víkendu se na českých silnicích a dálnicích stalo 543 dopravních nehod, při kterých se zranilo 103 lidí, z toho 17 těžce, šest lidí zemřelo. Nepřiměřená rychlost byla příčinou 107 dopravních nehod a 75 havarovaných řidičů nedalo přednost v jízdě, 53 řídilo pod vlivem alkoholu. Celková škoda se vyšplhala na částku přes 27 milionů korun. Vyplývá to ze statistiky zveřejněné na webových stránkách ministerstva vnitra.

Na chráněném železničním přejezdu na Opavsku zemřel v sobotu odpoledne řidič osobního auta. Osmašedesátiletý muž z Opavy nepřežil srážku s rychlíkem jedoucím z Jeseníku do Ostravy.

Třiadvacetiletý motocyklista zahynul v sobotu při dopravní nehodě v Pelhřimově, druhý stejně starý motorkář byl vážně zraněn.

V neděli jedenapadesátiletý řidič cizí státní příslušnosti ve Škodě Fabia nezvládl pravotočivou zatáčku na silnici od Loužnice do Železného Brodu na Jablonecku, kde vjel do protisměru a čelně se srazil se Škodou 120. Řidič Škody 120 srážku nepřežil, jeho jedenasedmdesátiletá manželka, která seděla na místě spolujezdce, skončila s těžkými zraněními v nemocnici.

Dvaadvacetiletý muž nepřežil v neděli odpoledne nehodu osobního automobilu BMW na silnici u Plešovce na Kroměřížsku. Ve voze cestovali celkem čtyři muži, dva mladíci utrpěli lehké zranění, zbývající pasažér byl zraněn těžce.