V prvním čtvrtletí 2008 v Praze meziročně klesl počet nehod

Praha - Za první tři měsíce letošního roku se v Praze v porovnání se stejných obdobím loňska stalo méně dopravních nehod a zahynulo při nich méně lidí. Na tiskové konferenci to dnes řekl vedoucí dopravního inspektorátu pražské policie Pavel Švrčula. Pražští policisté vyšetřovali v letošním prvním čtvrtletí 7495 nehod, při kterých zemřelo celkem 7 lidí, tedy o dva méně než ve stejném období loňského roku, kdy policie evidovala o sedm havárií víc.

Zvýšila se ovšem způsobená škoda, kterou policisté od začátku roku do konce března odhadli na 354,549.000 korun, což je o téměř devět milionů více než v loňském prvním čtvrtletí.
   
Auto řídilo 142 lidí pod vlivem alkoholu, loni to bylo o 19 řidičů víc. Nejčastější příčinou havárií byl podle policie nesprávný způsob jízdy. Pokles nehodovosti zaznamenali policisté ve stejném období na celém území ČR, evidovali celkem 38.628 nehod, při kterých zemřelo 191 lidí. Důvod poklesu počtu nehod i úmrtí vidí policisté mimo jiné v tom, že častěji připravují dopravněbezpečnostní akce.