U Plzně zemřela žena, do které najel mladík bez řidičského průkazu

Plzeň - Ve čtvrtek večer zavinil v Plzni smrt jednapadesátileté řidičky údajně dvacetiletý řidič, který se s vozem BMW dostal do protisměru. Sám byl s těžkými poraněními převezen do nemocnice. Policisté zjistili, že mladík z Teplicka nemá řidičský průkaz. Případ nyní řeší kriminalisté. Budou zkoumat i to, zda nebyl pod vlivem návykové látky, uvedla policejní mluvčí Michaela Altmannová.

„Nehoda se stala před 22:00 při výjezdu z Plzně na Záluží. Asi 500 metrů za odbočkou na Ledce muž zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla a přejel do protisměru,“ uvedla Altmannová. Tam se čelně střetl s protijedoucí Škodou Felicia, kterou řídila starší žena. Zraněním na místě podlehla. Muž byl s těžkými poraněními převezen do nemocnice.

„Lustrací v databázích policisté zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění,“ dodala mluvčí. Kvůli tomu byla nehoda kvalifikována jako trestný čin ublížení na zdraví a trestný čin řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Hmotnou škodu odborníci předběžně vyčíslili na 100 000 korun.