Sboristka Bambini di Praga: Osahávání jsem si vymyslela

Hradec Králové - Před Krajským soudem dnes vypovídaly další bývalé členky dětského pěveckého sboru Bambini di Praga. Ve sboru podle nich vládla přátelská atmosféra. Čtyři dnes vyslechnuté sboristky uvedly, že nevěděly o případném nevhodném chování Bohumila Kulínského vůči členkám sboru. Pouze jedna řekla, že ze sboru odešla, protože jí přišlo zvláštní chodit nahá do sauny. Dívka, kterou měl Kulínský na zájezdu v Japonsku osahávat na břiše, dnes své obvinění stáhla. Rozsudek v případu by mohl padnout 23. dubna.

„V té výpovědi nebyly uvedené pravdivé věci, chtěla jsem být zajímavá a cítila jsem nátlak od policie, proto jsem řekla o tom osahávání. Nic takového se nestalo,“ uvedla sboristka, která podle svých slov s Kulínským nikdy neměla žádný problém.

U soudu se také mluvilo o problematickém saunování. „Bylo to dobrovolné. S Bohumilem Kulínským jsem nikdy neměla žádný problém. Ani jsem nevěděla, že by měl poměr s některou z členek sboru,“ řekla jedna ze sboristek. Další ale přiznala, že právě kvůli saunování ze sboru odešla. „Šla jsem v plavkách a sbormistr se nám smál a říkal, ať si ty plavky sundáme. Zpočátku jsem to brala normálně, až později mi to přišlo zvláštní a ze sboru jsem odešla. Že by se však k někomu choval intimně, jsem neviděla,“ vypověděla.

Krajský soud v Hradci Králové měl na dnešní den předvoláno celkem sedm sboristek, tři z nich však nedorazily a soud se je pokusí vyslechnout ve čtvrtek 17. dubna, kdy by měly také zaznít závěrečné návrhy. Kulínskému, který obžalobu odmítl a přiznal pouze, že s některými sboristkami měl milenecký poměr, hrozí v případě prokázání viny až 12 let vězení.