Štěrboholský vrah spáchal sebevraždu

Hradec Králové - Muž, který v pondělí odpoledne zastřelil u nákupního centra v pražských Štěrboholích pětadvacetiletou ženu, spáchal sebevraždu. V Libřici u Hradce Králové se včera večer ve chvíli, kdy ho tamní policisté chtěli zadržet, pokusil legálně drženou zbraní o sebevraždu. Svým zraněním pak v nemocnici podlehl.

Postřeleného muže přepravil vrtulník v kritickém stavu do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. „Byl převezen na operační sál neurochirurgické kliniky, přes veškerou snahu lékařů ale pro velké krevní ztráty pacient krátce po půlnoci zemřel,“ uvedl ředitel Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Ladislav Žabka.

K vraždě došlo v pondělí odpoledne na parkovišti před Europarkem v Praze - Štěrboholích. Dvěma výstřely do hlavy a břicha ukončil tehdy neznámý pachatel život pětadvacetileté ženy. Přivolaná záchranka jí už nemohla pomoci, žena zraněním podlehla.

Podle serveru iDnes se jednalo o přítele zavražděné. Motiv činu zatím není znám, svědci vypověděli, že incidentu nepředcházela žádná hádka. Bližší okolnosti zatím kriminalisté ale přísně tají.