Řidiči budou kvůli opravě silnice do května objíždět Chomoutov

Olomouc - Frekventovaný průtah olomouckou městskou částí Chomoutov je od dnešního dne neprůjezdný kvůli opravě silničního povrchu. Motoristé budou úsek muset objíždět téměř tři týdny, uvedl náměstek primátora Svatopluk Ščudlík. Chomoutovem vede spojnice Olomouce a Štěpánova a jedna z přístupových cest z krajského města do Uničova.

Objízdná trasa do Štěpánova vede přes Příkazy, Unčovice, Litovel, Pňovice a Žerotín. Její délka činí asi třicet kilometrů. Opravy silnice v chomoutovských ulicích Dalimilova, Štěpánovská a Horecká se dotkne také městské hromadné dopravy.

„Průjezd těmito ulicemi bude umožněn autobusům a dopravní obsluze do 27. dubna. Od následujícího dne do 5. května budou uzavřeny i pro MHD a dopravní obsluhu,“ uvedl stavbyvedoucí Tomáš Pavlovič. Doplnil, že trasa autobusů bude v mezidobí dočasně končit u vjezdů do Chomoutova, u místního satelitního města a u hřiště.

„V Chomoutově skončila výstavba kanalizace a nyní je potřeba na silnici položit nový asfaltový povrch,“ uvedl náměstek primátora. Rozsáhlý projekt výstavby a dobudování kanalizační sítě v Olomouci komplikuje dopravu i v některých dalších městských částech, například ve vyhledávaném poutním místě na Svatém Kopečku.

Celý vodohospodářský projekt, který se týká většiny okrajových částí Olomouce, bude stát téměř 1,5 miliardy korun. Akci spolufinancuje EU, poskytne radnici z Fondu soudržnosti téměř 778 milionů korun. Stavební firmy se do investice pustily v polovině roku 2006, hotové by mohly být koncem letošního roku.