Technik STK nezjistil závadu na voze, nyní čelí obvinění

Sokolov - Sokolovští policisté obvinili pracovníka stanice technické kontroly v Sokolově z ublížení na zdraví z nedbalosti. Loni při prohlídce vozidla nezjistil závadu na autě, které později havarovalo, informovala mluvčí sokolovské policie Věra Krajníková. Muži hrozí až roční trest nebo zákaz činnosti.

„Loni v červenci při technické prohlídce osobního vozidla neshledal technik stanice technické kontroly v Sokolově na vozidle nebezpečné ani vážné závady, pouze závady lehké, prohlásil tedy vozidlo jako technicky způsobilé pro další provoz,“ uvedla Krajníková. O dva měsíce později ale auto havarovalo a při střetu s pevnou překážkou se tři lidé zranili.

Řidička následně uplatňovala technickou závadu a znalecký posudek zpracovaný znalcem v oboru doprava ji potvrdil. „Podle zjištění znalce měly být závady zjištěné na vozidle zařazeny mezi závady nebezpečné či vážné a vozidlo nemělo být prohlášeno za technicky způsobilé, tudíž ze strany technika STK došlo k porušení důležité povinnosti vyplývající z jeho povolání,“ dodala Krajníková.