Policie odložila výslech řidiče tramvaje č. 5, je na tom psychicky špatně

Ostrava - Řidič tramvaje číslo 5, která minulý čtvrtek způsobila v Ostravě - Vřesině tragickou nehodu s třemi oběťmi na životech a řadou vážně zraněných, zatím nebyl obviněn. První výslech se měl konat dnes ráno v nemocnici, policisté ho ale odložili na příští čtvrtek. Psychicky zhroucený řidič vyjádřil ústy svého advokáta lítost všem poškozeným i jejich rodinám.

Policejní vyšetřovatel i státní zástupce u řidiče strávili pouhou půlhodinu. „Výslech se nekonal, odkládá se na příští čtvrtek“ - to jediné zapsali do protokolu.
 
Rozhovor na kameru řidič poskytnout nechtěl. Je ve špatném fyzickém stavu. Utrpěl zranění nohou, rukou a páteře, ale především utrpěla jeho psychika. Postoj k nehodě ale tlumočil jeho právní zástupce. „Svým jménem i jménem celé rodiny chce vyslovit lítost všem pozůstalým a poškozeným. Příčinu nehody spatřuje ve vlastním pochybení, kdy vlastně zapomněl na tom křížení zastavit,“ řekl ČT právní zástupce řidiče tramvaje Tibor Rovňák. 

Advokát předpokládá, že proti jeho klientovi bude zahájeno trestní řízení. Vinu ale spatřuje nejen u klienta, ale také v nedostatečném technickém zabezpečení trati. Pokud by tam semafor nebo jiné zabezpečení bylo, podle Rovňáka by k nehodě dojít nemuselo. Podobný názor již dříve vyjádřili i obyvavatelé Vřesiny, kteří tramvají denně cestují.

Policejní vyšetřování nehody pokračuje. V péči ostravských nemocnic stále zůstává patnáct zraněných cestujících.