Na Mladoboleslavsku zemřel při nehodě šestadvacetiletý muž

Mladá Boleslav - U obce Horní Stakory na Mladoboleslavsku dnes večer zemřel při nehodě osobního auta šestadvacetiletý muž. Další z cestujících utrpěl těžké zranění. Vůz se několikrát převrátil a po nehodě skončil padesát metrů od silnice na louce. Policisté zkoumají, co bylo příčinou tragické havárie a zda cestující nebyli pod vlivem alkoholu, sdělil vrchní inspektor mladoboleslavské policie Ladislav Mareš.

Kolize se odehrála kolem 20:00 na silnici od Kosmonos na Horní Stakory. Škoda Felicia vyjela z neznámých příčin na rovném úseku mimo vozovku, několikrát se převrátila a skončila mimo silnici. „Šestadvacetiletý muž při nehodě vypadl ven z vozu. Na místě podlehl těžkým zraněním. Lékař po příjezdu konstatoval smrt,“ uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Padesátiletý muž zůstal ve voze zaklíněn, vrtulník ho s vážným poraněním hlavy přepravil do nemocnice. Policisté nyní zkoumají, kdo auto řídil a co bylo příčinou havárie. „Následky nehody mohly být zřejmě mírnější, kdyby oba muži použili bezpečnostní pásy. Mladý muž je letos již šestou obětí silničního provozu na Mladoboleslavsku. Čtyři lidé přitom zemřeli během posledních osmi dnů,“ dodal Mareš.