Oteplení přinese až polovina května

Praha - V nejbližších dnech se v České republice výrazně neoteplí. V Krkonoších se v těchto dnech dokonce ještě lyžuje. Slunečnější počasí by měla přinést až polovina května, kdy teploty dosáhnou 24 stupňů Celsia. Celý měsíc lze také očekávat občasné bouřky, jak vyplývá z výhledové měsíční předpovědi, kterou dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

V posledních dubnových dnech by mělo být oblačno až polojasno, místy s přeháňkami a občasným deštěm. Ojediněle se také objeví bouřky. Teploty se v noci budou pohybovat od devíti do tří stupňů, při zmenšené oblačnosti mohou klesnout až na nulu. Přes den pak vystoupí na deset až 15 stupňů Celsia, od poloviny dekády na 14 až 20 stupňů Celsia. 
 
První květnové dny přinesou polojasno až oblačno, místy s přeháňkami nebo deštěm. Ojediněle meteorologové předpovídají bouřky. Noční teploty budou klesat na devět až tři stupně Celsia a teploměr může stále ještě při zmenšené oblačnosti ukazovat nulu. Ve dne bude rtuť teploměru ukazovat 14 až 20 stupňů Celsia. 
 
V dekádě od 11. do 20. května bude oblačno, přechodně polojasno. Meteorologové očekávají i déšť a přeháňky a jako v celém období také bouřky. Noční teploty se budou pohybovat mezi deseti až čtyřmi stupni Celsia a denní mezi 15 a 21 stupni Celsia. Při malé oblačnosti by teploty mohly vystoupat až ke 24 stupňům Celsia.