Ze Stodolní ulice v Ostravě by mohly v noci jezdit autobusy

Ostrava - Návštěvníky proslulého zábavního centra ve Stodolní ulici v Ostravě by v budoucnu mohly v noci rozvážet domů autobusy. Ostravský magistrát ve spolupráci s dopravním podnikem zvažuje zavedení dvou nových autobusových linek, které by spojily Stodolní ulici s Ostravou- Porubou a Ostravou-Jihem, informovala mluvčí magistrátu Andrea Vojkovská.

Dosud lidé odjíždějící ze Stodolní ulice využívají především tramvajovou dopravu. Tramvajové zástavky jsou hned u zábavního centra, ale po půlnoci jezdí tramvají minimum. Nové autobusové linky by byly v provozu právě mezi půlnocí a 4:00, a to pouze z pátku na sobotu a ze soboty na neděli.

„Uvedené autobusové linky, které by mohly začít jezdit v červnu nebo červenci, nebudou provozovány v rámci dotovaného tarifu, proto by jednorázová jízdenka měla stát 50 korun,“ uvedla Vojkovská. Celková doba přepravy ze Stodolní ulice na konečnou stanici by neměla překročit 30 minut.

Trasy obou navrhovaných linek jsou:

1. linka: Stodolní - Svinov mosty - Mongolská - Kubánská - Francouzská - Nezvalovo náměstí - Alšovo náměstí - Studentské koleje - Opavská - L. Podéště - O. Synka - Duha.

2. linka: Stodolní - Mírové náměstí - Kotva - Náměstí SNP - Dubina Interspar - Poliklinika - Hrabůvka kostel.

Město nyní na své webové stránky umístilo anketu, v níž se mohou lidé k plánovanému zavedení autobusových linek vyjádřit. Také výsledky ankety budou pro město jedním z ukazatelů, zda nové dopravní spojení zavést. „Autobus ze Stodolní bych určitě uvítal, je to pořád lepší než pak někde mrznout a čekat na tramvaj. A 50 korun za jízdenku určitě není moc, taxíkem to vyjde mnohonásobně dráž, a když už se jde člověk bavit, tak myslím, že těch 50 korun klidně obětuje,“ řekl čtyřiadvacetiletý návštěvník Stodolní ulice, který bydlí právě v části Ostrava-Jih.

Vyhlášené zábavní centrum navštěvuje každý pátek a sobotu několik tisíc lidí nejen z Ostravy, ale i z celého regionu. Ve Stodolní ulici a přilehlém okolí je několik desítek nejrůznějších barů a klubů.