Rvačka Romů s policisty v Nejdku: Osm zraněných, čtyři zadržení

Nejdek (Karlovarsko) - Pět policistů a tři Romové utrpěli zranění při včerejší šarvátce v Nejdku na Karlovarsku. Na pořádek ve městě poté musela dohlížet zásahová jednotka z Plzně. Verze Romů i policistů, kdo potyčku vyvolal, se rozcházejí, čtveřici Romů však nejspíš čeká obvinění z útoku na veřejného činitele.

Incident se odehrál po šesté hodině u restaurace U Bílého koně. Policisté na místo vyjeli řešit rvačku, ale opilá skupina Romů vzápětí policisty napadla. Na místo přijeli i městští strážníci, aby policejní hlídce, která byla v početní nevýhodě, pomohli. Kvůli dramatické situaci povolali policisté do města posily z okolí a nakonec přijela i zásahová jednotka z Plzně. Situaci zklidnil až varovný výstřel jednoho ze strážníků.

Na chirurgické ambulanci bylo následně ošetřeno pět policistů a jedna Romka. Utrpěli povrchová zranění, pohmožděniny, byli poškrábáni i pokousáni. Po ošetření byli všichni propuštěni domů.

Podle svědků události měli naopak policisté spadeno na jednoho z Romů. Toho začali údajně mlátit poblíž policejní služebny. Jeho manželka křičela, ať ho nechají, a policisté ji pak napadli také, shodují se Romové. České televizi to potvrdili tři Romové s tím, že žena má po útoku zlomenou ruku. To však mluvčí karlovarské nemocnice Zdena Marková popřela.

„Podle našich informací k ničemu takovému nedošlo. Jeden policista ležel na zemi. Několik Romů ho kopalo a ostatní policisté se snažili mu pomoci,“ vyjádřil se Pavel Valenta, mluvčí Policie Karlovy Vary.

Vydáno pod