Rodiče zaměněných holčiček rozhořčilo prohlášení nemocnice

Třebíčsko - Rodiče zaměněných holčiček z Třebíčska rozčílila páteční tisková konference, na které nemocnice oznámila výsledky vnitřního šetření a oznámila viníky. S ředitelem již nechtějí jednat vůbec. Domnívají se, že by měl odstoupit ze své funkce, protože jeho tým úmyslně lže postiženým i novinářům. Prohlášení s tímto obsahem zašlou přímo kraji Vysočina jako zřizovateli zdravotnického zařízení v Třebíči.

Otcům obou holčiček se nelíbí, že nemocnice dává vinu za záměnu matkám. „Snaží se to hodit na maminky. Já nechápu tohle jejich jednání, jsou to lháři,“ reagoval v rozhovoru pro Českou televizi na slova účastníků tiskové konference Libor Broža.

Rodiny znovu před kamerou prohlédly fotografie novorozených dětí. Na žádné z nich není ani jedno dítě označeno na stehně příjmením, a to ani v inkubátoru. Navíc matky popírají tvrzení náměstkyně nemocnice Klimešové, která uvedla, že o holčičky po porodu neměly zájem a nenechaly si děti přinést na pokoj. Obě maminky se ale brání s tím, že jim tuto možnost nikdo nenabídl. „Naopak jsem na tom pokoji čekala, kdy mi holčičku donesou, a čekala jsem skoro dvě hodiny,“ zdůraznila Jaroslava Čermáková.

Postižené rodiny zvažují, že na nemocnici podají trestní oznámení. Právníka se chystají kontaktovat již příští týden. V pondělí je chtějí kvůli případu vyslechnout také policisté.