V Praze bude tramvajová výluka

Praha - V úseku I. P. Pavlova - Náměstí Míru nebudou od 3. května jezdit tramvaje. Obousměrná výluka potrvá deset dnů, důvodem je oprava tramvajové trati v Jugoslávské ulici, informovala Eva Dydová z pražského dopravního podniku (DP).

Linka tramvaje číslo 4 ve směru od Kotlářky bude ze zastávky I. P. Pavlova odkloněna přes zastávku Bruselská do obratiště Zvonařka. Linka 6 ve směru od Anděla bude ze zastávky Karlovo náměstí odkloněna přes Palackého náměstí, Výtoň a Dvorce do obratiště Nádraží Braník.

Linka 10 ve směru od Sídliště Řepy bude ze zastávky I. P. Pavlova odkloněna přes zastávku Bruselská do obratiště Zvonařka, linka 16 ve směru od Spojovací bude ze zastávky Šumavská odkloněna přes zastávky Blanická, Jana Masaryka a Vršovické náměstí do obratiště Čechovo náměstí. Linky 22, 23, 57 a 59 budou v úseku I. P. Pavlova - Koh-i-noor odkloněny přes zastávky Bruselská, Otakarova a Nádraží Vršovice, linka 51 bude v úseku I.P.Pavlova - Šumavská odkloněna přes zastávky Bruselská, Otakarova, Nádraží Vršovice, Čechovo náměstí, Vršovické náměstí, Jana Masaryka a Blanická. V úseku Sídliště Ďáblice - Kobylisy - Palmovka - Želivského - Flora - Orionka - Blanická - Jana Masaryka - Vršovické náměstí - Koh-i-noor - Kubánské náměstí bude v denním provozu zavedena zvláštní tramvajová linka 30.

Po dobu výluky DP zřídí obousměrně zastávku v Blanické ulici v občasných zastávkách tramvají a nástupní a výstupní zastávku Zvonařka. Současně bude pro linku 135 ve směru Želivského přemístěna zastávka Náměstí Míru z tramvajové zastávky na vozovku před křižovatku s Americkou ulicí a zřízena v tomto směru zastávka v Blanické ulici. V úseku I. P. Pavlova - Blanická bude zavedena náhradní autobusová doprava X-10, uvedl DP.

Kvůli pravidelné údržbě tratí bude 3. května přerušen obousměrně provoz tramvají také v úseku Hradčanská - Prašný most. Výluka potrvá od 09:00 do 14:00 a linky tramvají číslo 8, 18, 20 a 26 budou svou pravidelnou trasu objíždět přes zastávky Královský letohrádek, Pražský hrad a Prašný most.