Za rychlou jízdu zaplatil mladý řidič životem

Zlín - Tragická nehoda včera večer ochromila na několik hodin jednu z hlavních příjezdových cest do Zlína. Pětadvacetiletý řidič z Třebíče kvůli rychlosti nezvládl zatáčku a čelně se srazil s protijedoucím autem. V Baťově krajské nemocnici zraněním podlehl. Muž je letos třetí obětí dopravních nehod na Zlínsku, za celý loňský rok jich zde policisté napočítali 11.

Podle mluvčí zlínské policie Jany Bartíkové jel mladík rychle v levotočivé zatáčce, auto dostalo smyk a narazilo do kovových svodidel. Odtud se černé BMW odrazilo a vzápětí se srazilo s vozem Škoda Octavia, které řídila devětatřicetiletá žena. „Viník nehody utrpěl zranění, kterým po převozu na ARO Baťovy krajské nemocnice podlehl,“ uvedla Bartíková. Mladíkův spolujezdec a řidička z druhého automobilu utrpěli lehká zranění s dobou léčení přibližně tři týdny.

Dopravní nehoda si vyžádala úplné uzavření jednoho z hlavních silničních přivaděčů do Zlína asi na tři hodiny.

Letos již na silnicích Zlínského kraje zemřelo 12 osob. Pět obětí dopravních nehod registrují policisté na Kroměřížsku, tři na Zlínsku a po dvou na Vsetínsku a Uherskohradišťsku. Loni policie v kraji evidovala celkem 61 obětí dopravních nehod, v roce 2006 jich přitom bylo 42.

Vydáno pod