Šest týdnů nepojedou tramvaje ulicí Milady Horákové

Praha - Ulicí Milady Horákové v Praze 7 nebudou jezdit asi šest týdnů tramvaje. Výluka mezi zastávkami Strossmayerovo náměstí a Hradčanská potrvá od 13. května do 28. června. Jejím důvodem je výstavba tunelů vnitřního automobilového okruhu a oprava tramvajové trati, uvedl pražský dopravní podnik.

Linky číslo 1, 25, 51 a 56 budou odkloněny přes zastávky Čechův most, Malostranskou a Chotkovy sady. Tramvaj číslo 8 pojede rovněž přes Čechův most, Malostranskou a Chotkovy sady a ze zastávky Vítězné náměstí bude vedena přes Bořislavku a Červený Vrch do obratiště Divoká Šárka. Linka číslo 15 nebude jezdit vůbec a tramvaj číslo 20 pojede z Vítězného náměstí do obratiště Podbaba. Linka číslo 26 bude odkloněna ze zastávky Strossmayerovo náměstí do obratiště Výstaviště.

V úseku Podbaba, Dejvická, Bořislavka a Divoká Šárka bude přes den jezdit zvláštní tramvaj číslo 36. Mezi Hradčanskou a Strossmayerovým náměstím pojedou náhradní autobusy X-1. Při výluce bude další zastávka Malostranská na nábřeží Edvarda Beneše.