Policisté na Ostravsku pronásledovali řidiče bez průkazu

Ostrava - Ostravští policisté v noci na dnešek pronásledovali jednatřicetiletého řidiče z Ostravy, který jim bez řidičského oprávnění ujížděl z Ostravy do Ženklavy na Novojičínsku. Policisté ho stíhali přes Kopřivnici a Štramberk, dostihli ho až v areálu ženklavské vápenky. Řidič usedl za volant, přestože nesmí řídit vozidlo až do roku 2009. Ve voze měl injekční stříkačky, pravděpodobně užíval pervitin, informoval mluvčí severomoravské policie Milan Klézl.

Policisté pronásledovali řidiče v rámci bezpečnostní akce, kterou provedli v noci na dnešek v ostravském obvodu Jih. „Řidič Škody Felicie nezastavil na znamení a ujížděl z Ostravy-Hrabůvky směrem na Příbor. V Ženklavě dojel k místní vápence, kde prorazil staženou závoru. V areálu vápenky pak vyběhl z vozidla společně se svou spolujezdkyní,“ upřesnil Klézl. Případ vyšetřuje kopřivnická policie.

Během šesti hodin policisté prověřili přes 600 vozidel. Pět řidičů řídilo pod vlivem alkoholu, další dva si před jízdou vzali drogy. Za dopravní přestupky uložili policisté 19 pokut v celkové výši 8500 korun.

Vydáno pod